O ďalší slovenský titul v Moskve sa postaral Polášek

23.10.2011 Celý región

MOSKVA 21. októbra (WEBNOVINY) - Slovenský tenista Filip Polášek získal svoju siedmu trofej vo štvorhre na hlavnej profesionálnej úrovni. V nedeľňajšom finále deblovej súťaže na turnaji ATP World Tour 250 Kremlin Cup v Moskve (dotácia 725 000 USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale) spolu s Čechom Františkom Čermákom ako jednotky tohto podujatia suverénne splnili úlohu favoritov proti argentínsko-španielskemu tandemu Carlos Berlocq, David Marrero - za 54 minút zvíťazili 6:3, 6:1.

Popoludní sa na Kremeľskom pohári v ruskej metropole radovala z trofeje, svojej prvej veľkej, aj Dominika Cibulková, ktorá vo finále turnaja WTA zdolala Estónku Kaiu Kanepiovú 3:6, 7:6 (1), 7:5.

Dvadsaťšesťročný zvolenský rodák Polášek, momentálne 27. v príslušnom svetovom rebríčku ATP (najvyššie bol na 22. pozícii) a bývalý deblový partner Michala Mertiňáka Čermák hrali vo svojom treťom finále v rade. Predtým bojovali o titul v malajzijskom Kuala Lumpure a japonskom Tokiu - zhodne neúspešne (rovnako ako v júli v Hamburgu). Šampióni si odnášajú z ruskej metropoly 250 bodov do renkingu a spoločný šek na 40 140 USD. Budúci týždeň sa predstavia v Petrohrade, kde - znova ako najvyššie nasadení - začnú proti držiteľom voľnej karty, Izraelčanom Dudimu Selovi a Saarovi Steelemu.

Slovenský Tenista roka 2008 Polášek hral vo svojom 16. finále na úrovni ATP World Tour a má štatistiku 7:9 (po boku Čermáka 3:3). V tejto sezóne sa radoval na antuke v srbskom Belehrade a švajčiarskom Gstaade, v oboch prípadoch práve s Čermákom, ktorý sa v roku 2009 predstavil na "výberovom" šampionáte v londýnskej hale O2 Arena so spomenutým Mertiňákom. Poláška a Čermáka spätne môže mrzieť, že svoju spoluprácu nerozvinuli hneď na začiatku tohto súťažného ročníka - v takom prípade sa reálnejšie mohli uchádzať o štart medzi ôsmimi najlepšími pármi sezóny. Tento týždeň figurujú v bodovaní Race na 13. pozícii.

Polášek s Čermákom v moskovskom štvrťfinále odvrátili tri mečbaly americko-nemeckého dua James Cerretani, Philipp Marx a "len" cez tzv. zápasový tajbrejk išli ďalej už v 1. kole, ale v semifinále to "vykompenzovali" triumfom 6:1, 6:1 nad domácou dvojicou Jevgenij Donskoj, Teimuraz Gabašvili a v nedeľu si počínali porovnateľne nekompromisne.

Štvorhra - finále:
František Čermák, Filip Polášek (ČR/SR-1) - Carlos Berlocq, David Marrero (Arg./Šp.) 6:3, 6:1 za 54 minút

Prehľad titulov Filipa Poláška na úrovni ATP World Tour vo štvorhre (finálová bilancia 7:9):
2011: Belehrad (Srb.) - František Čermák (ČR), Gstaad (Švaj.) - František Čermák (ČR), Moskva (Rus.) - František Čermák (ČR)
2010: Umag (Chor.) - Leoš Friedl (ČR)
2009: Bastad (Švéd.) - Jaroslav Levinský (ČR)
2008: Gstaad (Švaj.) - Jaroslav Levinský (ČR), Petrohrad (Rus.) - Travis Parrott (USA)
 

Vyberte región